Anton Goudsmit

Robin Nolan, Anton Goudsmit & Arnoud van den Berg @ de Tor Enschede

Date
Friday 08 November 2019 10:00 - 10:30
Location
Jazzpodium de Tor, Walstraat 21, 7511 GE Enschede, Netherlands

Description


https://www.jazzpodiumdetor.nl/events/event/gipsy-project-gitaatfestival

robinnolanmusic.com
Zet het enfant terrible van de hedendaagse Nederjazz, gitarist Anton Goudsmit, op een podium met de ‘rocker of Gypsyjazz’ gitarist Robin Nolan, en je krijgt vanzelf een net zo sprankelende als onvoorspelbare set Gypsyjazz. De taak aan bassist Arnoud van den Berg om deze twee ongeleide projectielen enigszins in toom te houden. Komt dat Gypsy Project zien!

In 2010 won gitarist Anton Goudsmit de VPRO/Boy Edgarprijs en hij is mede oprichter van befaamde jazzformaties als New Cool Collective en de Ploctones.

Gypsyjazz legende Robin Nolan toert al meer dan een kwart eeuw met zijn trio de wereld over. Waar is hij nog niet geweest om zijn gitaarkunsten te vertonen, zou je kunnen zeggen. Over Robins eigenzinnige vertolkingen van Django Reinhardts’ muziek waren grootheden als George Harrison, Willie Nelson en Bill Wyman nooit te beroerd hun bewondering niet onder stoelen of banken te steken.

Tukker Arnoud van den Berg werkt al zo’n 15 jaar samen met Robin Nolan en speelde met verschillende grootheden uit de Gypsyjazz wereld, waaronder Jimmy Rosenberg en Stochelo Rosenberg.