Facebook Soundcloud Spotify Youtube

TPL_PWTTEMPLATE_SKIP_LINK_TITLE

Anton Goudsmit

Nolan, Goudsmit & v.d. Berg @ Le Brocope Oldeberkoop

Date
Saturday 05 September 2020 20:15 - 22:30
Location
Le Brocope, Oosterwoldseweg 5, 8421 PA Oldeberkoop, Netherlands

Description

CANCELED

 https://www.lebrocope.nl/programma/theaterprogramma/icalrepeat.detail/2020/09/05/125/-/robin-nolan-en-anton-goudsmit-en-arnoud-van-den-berg  

http://robinnolanmusic.com/

Het is alweer ruim een decenium geleden dat Anton Goudsmit alsgastspeler meedeed met een Nederlandse concertreeks van het RobinNolan Trio (waaronder het Bimhuis en het Haarlem Jazz Festival).

Bassist Arnoud van den Berg vond tien jaar stilte lang genoeg durenen nodigde Anton en Robin in 2019 uit voor een paar concerten in zijngeliefde stad Enschede. Na het Twents Gitaar Festival en deroemruchte jazzclub de Tor te hebben platgespeeld, besloten dezemusici een gevolg te geven aan deze inspirerende samenwerking.


Dit ritmegitaarloze gypsyjazz-project is een collaboratie van tweeeigenzinnige gitaarvirtuozen die ieder op hun eigen manier eenstempel op de hedendaagse jazz hebben gedrukt.

Aan de ervaren contrabassist en rots in de branding Arnoud van denBerg de taak deze wervelwinden van creativiteit in goede banen teleiden.

Verwacht vooral geen eindeloos gefiets over geëffende paden maarlaat je verrassen door deze veelzijdige en originele artiesten, diealles op alles zetten om een onvergetelijk concert te geven.


Een album met daarop eigen werk en natuurlijkeen paar onvermijdelijke pareltjes uit het Django repertoir is in demaak.. Houdt dat in de gaten!Gypsyjazz legende Robin Nolan toert al meer dan een kwart eeuw metzijn trio de wereld over. Over Robins eigenzinnige gitaarvertolkingenvan Django Reinhardts muziek staken grootheden als George Harrison,Willie Nelson en Bill Wyman hun bewondering nooit onder stoelen ofbanken.


BoyEdgar prijswinaar Anton Goudsmit houdt zich bezig met zo'n beetjealles wat met jazz te maken heeft. Of hij nu in het café op de hoek,het Concertgebouw, het Bimhuis of in Paradiso speelt, hij is altijdinventief en verbaast elk publiek met zijn originele invallen enexpressiviteit.


Arnoud van den Berg maakt vanaf 2007 deel uit van het Robin NolanTrio en speelt regelmatig met andere grootheden uit de gypsyjazz,zoals Jimmy en Stochelo Rosenberg.