TPL_PWTTEMPLATE_SKIP_LINK_TITLE

Benjamin Herman trio & Anton Goudsmit @ TivoliVredenburg Utrecht

Date
Sunday 13 February 2022 15:00 - 17:00
Location
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht, Netherlands

Description


https://www.tivolivredenburg.nl/ ;
https://www.benjaminherman.nl/ 

Helaas kan het al eerder uitgestelde concert met de Japanse pianiste Mayuko Katakura wederom geen doorgang vinden. Vandaar Plan B uit de kast en dat mag er ook gerust zijn! Voor deze gelegenheid heeft Benjamin zijn oude partner in jazzcrime ingeschakeld, niemand minder dan gitarist Anton Goudsmit.

Tussen vele muzikele projecten door is het Benjamin Herman Trio een vaste waarde in Hermans leven. Met de jonge bassist Thomas Pol en jazzdrumheld Joost Patočka bracht hij afgelopen jaren al diverse albums uit. Dit concert brengt een bloemlezing uit dit oeuvre met als speciale gast Anton Goudsmit.

Benjamin Herman en Anton Goudsmit zijn twee grootheden van de Nederlandse jazz en absoluut geen onbekenden van elkaar. Sterker nog, ze staan al decennia lang samen op het podium. Het begon in lokale kroegjes, daarna met New Cool Collective en later met Benjamin Herman en zijn kwartet. Na een ‘pauze’ van een aantal jaren staan de heren weer te trappelen om met elkaar de podia onveilig te maken. En wij zijn er gelukkig bij!

Benjamin Herman altsax, Anton Goudsmit gitaar, Thomas Pol contrabas, Joost Patocka drums