Anton Goudsmit

Montis, Goudsmit @ Directie @ JustJAZZ Delft

Date
Wednesday 29 May 2019 20:00 - 22:30
Location
Lijm & Cultuur, Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft, Netherlands

Description

De Delftse studentenvereniging Groover presenteer haar eigen festival op evenementenlocatie Lijm & Cultuur.
Delft – de studenten jazz vereniging Groover organiseert dit jaar voor de tiende keer het jazzfestival Just Jazz. Op 29 mei wordt ons terrein omgebouwd tot jazz walhalla voor jong & oud. Middels het thema New Generations wordt de focus gelegd op de nieuwe generatie jazzmuzikanten. Op het programma staan grote namen, aanstormend talent van de Nederlandse jazzscene en de beste bands van de vereniging. Groover laat op deze manier zien dat jazz leeft. De nieuwe generatie staat te springen om het podium te betreden en de wereld te laten zien wat ze in huis heeft.https://www.lijmencultuur.nl/events/just-jazz


https://www.montisgoudsmitdirectie.com

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een grote voorliefde die de heren Montis, Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo bleek dus tijd om vaker het podium te bestijgen.

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Jarenlang bestormde hij energiek en inventief (inter)nationale podia en jazzfestivals. In 2010 won Anton de VPRO / Boy Edgar prijs. Drummer Cyril Directie is vooral bekend vanwege zijn spel bij o.a. de Dulfers, Kane, Total Touch, The Postmen en vele andere succesvolle acts..