Mozes Rosenberg & Anton Goudsmit @ HOUTFETSIVAL H'lem

Date
Sunday 18 June 2023 19:10 - 19:55
Location
Stadspark Houttuinen Hertenkamplaan 1 2012 CV Haarlem

Description

https://www.houtfestival.nl/ 

https://www.sintimusic.nl/ 

Verfrissend en gewaagd, zo kun je de muziek van Mozes Rosenberg en Anton Goudsmit wel noemen. Deze twee Nederlandse topmusici zetten afzonderlijk al decennia verbluffend goede optredens neer over de hele wereld. En nu nemen ze elkaar de muzikale maat.

De eigenzinnige gitarist Mozes Rosenberg is uitgegroeid tot een van de grote virtuozen in de Europese gypsy jazz traditie en de energieke Anton Goudsmit duikt overal op dankzij zijn creatieve en uitbundige aanpak.

Dat niet een optreden hetzelfde zal zijn is voor deze twee ras improvisatoren een vanzelfsprekendheid. Hun shows zijn dan ook altijd verfrissend en doordrenkt van veel spelplezier. Voor beide musici voelt het alsof ze altijd al samen hebben gespeeld. Hun samenspel loopt als een goed geoliede machine. Eigen werk, gypsy- en jazz standards, de blues, prachtige ballads en zo’n beetje alle muziekstijlen die zij leuk vinden, smelten samen in de elektrische gitaar van Anton en de akoestische gitaar van Mozes.

Nee, Rosenberg & Goudsmit brengen geen oeverloos gepriegel en spierballenvertoon, maar een spannende en afwisselende show. Hun spel is frivool, vol brille en gewaagd en blijft spannend tot de laatste noot.