Fugimundi, Vloeimans, Fraanje & Goudsmit @ BIMhuis A'dam

Date
Sunday 19 March 2023 20:30 - 22:00
Location
Bimhuis, Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam, Netherlands

Description

https://www.bimhuis.nl/agenda/eric-vloeimans-anton-goudsmit-en-harmen-fraanje-fugimundi/

https://harmenfraanje.com/  

https://www.ericvloeimans.nl/

Fugimundi is weer terug op de Nederlandse podia. Paradox kreeg in 2021 (in coronatijd voor 2 x 35 bezoekers) al een exclusief voorproefje met een concert van dit supertrio en dat was meteen weer feest! Maar nu gaan ze weer los en na een rustpauze van ruim tien jaar klimmen trompettist Eric Vloeimans, gitarist Anton Goudsmit en pianist Harmen Fraanje weer samen het podium op.

Jarenlang maakten zij als Fugimundi de concertpodia in binnen- en buitenland onveilig met verrassende en veelal uitbundige concerten, waarin intieme hymnen en kamermuziek-achtige sferen naadloos voortvloeiden in extraverte en spetterende improvisaties.

Het trio kenmerkte zich door het enorme spelplezier en door het spannende samenspel. Inmiddels behoren de drie heren tot de meest toonaangevende musici van Nederland en hebben zij alledrie een indrukwekkende muzikale ontwikkeling doorgemaakt. Eric ontroert zijn luisteraars met zijn feilloze nootkeuze en fluisterende sound, Anton laat zijn tanden zien, en Harmen voorziet het geheel van een ECM-achtige weidsheid. Hun muziek klinkt ietwat ingetogen, maar altijd warm en weids, en is niet gespeend van humor. Een unieke kans om dit drietal na vele jaren afwezigheid eindelijk weer live te zien en horen spelen!

Eric Vloeimans trompet, Harmen Fraanje piano, Anton Goudsmit gitaar