Anton Goudsmit's Ton petit+ @ BUITENGEWOON op Zondag Zonnemaire

Date
Sunday 26 March 2023 15:30 - 18:30

Description

https://www.facebook.com/people/Club-Zonnemaire/100063240550407/ 


Buitengewoon op zondag presenteert : 


Anton Goudsmit's Ton petit+ 


                      

AntonGoudsmit's Ton Petit + 


Allesbehalvesaai” – De Amsterdamse gitarist Anton Goudsmit is eenwervelwind van creativiteit, in staat de luisteraar te fascineren metzijn verbluffende gitaarspel en levendige persoonlijkheid.

 Elkconcert is een ware happening voor het publiek, zijn collega’s ensoms ook voor hemzelf.


Eenpaar jaar geleden kwam mede dankzij het SENA muziekproductiefondsAntonGoudsmit’s Ton Petit totstand. TonPetitis de titel van het in 2021 bij Dox Records uitgekomen album datGoudsmit in 2020 maakte met bassist Sean Fasciani en drummer TimHennekes. Voor de live optredens werd dit trio versterkt metrietblazer Mete Erker en trombonist/lapsteelgitarist Joost Buis. Etvoilá, Ton petit + was geboren! 

Deconcerten bleken een schot in de roos en boden ideeën zat om opnieuwde studio in te duiken en weer te gaan touren. 


Deeigenzinnige composities van Goudsmit zitten vol subtieleverrassingen en vergen dan ook alles van de band om op het scherpstvan de snede te musiceren. 

SaxofonistMete Erker duikt met hart en ziel in de muziek met zijn lyrischeen intuïtieve spel. Mete is een meester in samenspelen maar weetaltijd de ruimte te vinden om zijn bevlogen improvisaties tot bloeite laten komen ..

Trombonisten lapsteel gitarist Joost buis weet als geen ander de muziek upte graden met zijn vindingrijke en vrije spel. Hij heeft koffers volmet ideeën uit zijn eigen Buisonicsfabriek en vond inspiratie bij zijn helden, DukeEllington,HerbieNicholsen theBeach boys.. 

DeAmerikaanse topbassist Sean faciani speelt met zo n gemak ensouplesse dat het lijkt alsof hij dat al decennia doet. Hij heeftgestudeerd aan het Berklee College of Music in Boston en duikt overalop in groepen rond musici als Mola Sylla, Omar Ka, Reinier Baas enLage Lund. 

Detomeloze energie en fabelachtige techniek van Tim hennekes zorgen ervoor dat alles ook nog eens geweldig klinkt. Geen idee is hem te geken hij kan dan ook echt alles spelen dat in hem opkomt. Derijzende ster van dit grote talent zal u niet zijn ontgaan..

https://youtu.be/ZUT7kW2bZkk

https://open.spotify.com/album/74Qsq5BAfJRP30V0eLIbmW?si=ugDhfHA1T3-Qntiz2SbQ3Q