Anton Goudsmit

Stochelo Rosenberg, Ruben Hoeke & Anton Goudsmit MASTERCLASS Gitaar @ FluxTV

Date
Saturday 17 April 2021 15:30 - 16:30
Location
De Flux, Westzijde 148, 1506 EK Zaandam, Netherlands

Description

https://www.youtube.com/channel/UCnBTIhusscM1TrpWipA1iPA

https://www.podiumdeflux.nl/event/567/masterclass-over-gitaar-spelen-stochelo-rosenberg-anton-goudsmit-ruben-hoeke-fluxtv 

De Flux en haar popschool organiseren een serie spraakmakende interviews met gevestigde artiesten die komen vertellen over hun instrument. Zo’n beetje de beste en bekendste gitaristen van Nederland voelen elkaar aan de tand inzake; tricks, licks, muzikale inspiratiebronnen, studeren, toffe gitaarmodellen. Zeer informatief voor diegenen die al gitaar spelen of gitaar willen leren spelen. Maar ook leuk voor diegenen die echt op ludieke wijze kennis willen maken met het meesterschap achter het instrument.

Stochelo Rosenberg
Stochelo werd op jonge leeftijd al wereldberoemd met het Rosenberg Trio en vandaag de dag wordt hij beschouwd als een legendarische gitarist die van onschatbare waarde is voor de internationale gypsy jazz.
Hij begon met gitaarspelen toen hij tien jaar oud was. Zijn familie bestond uit musici en hij leerde van zijn vader, zijn oom Wasso Grunholz en uit de verslagen van zijn held, Django Reinhardt. Met zijn neven Nous'che en Nonnie Rosenberg vormde hij het Rosenberg Trio en speelde op festivals en zigeunergemeenschappen in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. In 1989 speelden ze op het Django Reinhardt Festival in Samois sur Seine,Frankrijk, waarna hun eerste album, Seresta werd uitgebracht.
In juni 1993 verscheen het gezelschap op Stéphane Grappelli's 85ste verjaardag Celebration Concert at Carnegie Hall. Rosenberg speelde een Jacques Favino gitaar. Later kocht hij een oude nummer 504 Selmer gitaar. Django Reinhardt speelde hetzelfde model met het nummer 503. Hij begon het Rosenberg Academy, een online school gewijd aan het onderwijs Gypsy jazz.

Ruben Hoeke
Ruben kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.