TPL_PWTTEMPLATE_SKIP_LINK_TITLE

Montis, Goudsmit & Directie @ JAZZ AT THE DOCKYARD Den Helder

Date
Sunday 29 May 2022 13:00 - 20:00
Location
Willemsoord, 1781 AS Den Helder, Netherlands

Description

http://www.nieuw-diep.nl/programma-2020/20-jaar-nieuw-diep/ ;

Het 20-jarig jubileum is een mooie aanleiding voor een muzikaal feest: Jazz at the Dockyard op 29 mei 2022. Een klein festival met grootse, avontuurlijke muziek op een locatie waar het North Sea Jazz Festival in Rotterdam jaloers op zal zijn: Willemsoord, de oude Rijkswerf, waar ooit klinkhamers knalden, stoomketels loeiden en ijzer werd gegoten, waar ruwe zeebonken samen kwamen met eeltige ambachtslieden – dat is de perfecte plek voor pure jazz, muziek toch die voortkwam uit de rauwe werkelijkheid van de mens en zijn ultieme zoektocht naar vertroosting en verlossing.     

montisgoudsmitdirectie.com

Montis, Goudsmit & Directie is dé souljazz sensatie van dit moment.

Dit verbluffend goed spelende hammond trio staat bekend om zijn wervelende live shows. Waar ze ook spelen, of dat nou op het Northsea Jazz festival, Mañana Mañana of in Paradiso is, het publiek wordt opgezweept met aanstekelijke grooves doorspekt van jaloersmakende energie.  Deze band is niet onder één hoedje te vangen. In de stofwolk waar zij hun publiek achterlaten zijn sporen te vinden van funk, rock, gevoelige ballades en geestige invallen. 

Hun optredens worden uitbundig en met een flinke dot humor opgewaardeerd tot een show die zijn weerga niet kent! Dáár zorgt 'powerhouse' Directie wel voor...Cyril is een ijzersterke en zeer bekende drummer die, zonder ook maar één keer zijn dansbare beats te verwaarlozen, zaal, band en zichzelf, in plane krijgt met zijn buitengewoonenergiek charisma. Cyril is de motor van de band..

Frank Montis heeft zich ontwikkeld tot een autoriteit in de Soul Jazz met zijn grote liefde, de Hammond. Hij weet haar als geen ander te onderwerpen aan zijn perfecte timing en onweerstaanbare groove. Montis speelt de bas met zijn linkerhand zo vanzelfsprekend dat men zich vaak afvraagt hoe dit mogelijk is. Frank weet altijd de perfecte balans te vinden tussen overweldigende expressie en subtiele verwijzingen naar helden als Jimmy Smith en Jack mcDuff.

Goudsmit duikt zonder twijfel en vol overgave in de groove met zijn eigenzinnige aanpak en onnavolgbare gitaarspel. Elke noot zou de laatste kunnen zijn, gegarandeerd ‘no dull moment’! Iedereen die hem heeft zien spelen weet, Anton is uniek , er is nergens op de wereld een gitarist te vinden zoals hij.. De Britse ‘Guardian’ schreef ooit over hem; “Goudsmit is the kind of guitarplayer that makes you wonder where the fire escape is”..

Frank Montis, Anton Goudsmit & Cyril Directie hebben een geheel eigenen herkenbaar bandgeluid ontwikkeld en zijn in staat het publiek te overrompelen met hun spetterende optredens en explosieve mix van muzikale persoonlijkheden.

Montis, Goudsmit & Directie.. Alles wat je leuk vindt!

Frank Montis, hammond.

Anton Goudsmit, gitaar.


Cyril Directie, drums.