Anton Goudsmit

Nolan, Goudsmit & van den Berg's GipsyJazz Project @ Kunst a. d. Dijk Kortenhoef

Date
Thursday 04 February 2021 19:30 - 23:00
Location
Het Oude Kerkje Kortenhoefsedijk 168 1241 LZ Kortenhoef

Description

VERPLAATST NAAR 29 MEI 2021

https://www.kunstaandedijk.nl/programma/  

http://robinnolanmusic.com/about-robin-nolan/

Nolan,Goudsmit & van den Berg's GipsyJazz Project

Hetis alweer meer dan 10 jaar geleden dat Anton Goudsmit meedeed met eenNederlandse concertreeks van het Robin Nolan Trio.

BassistArnoud van den Berg vond tien jaar stilte lang genoeg duren ennodigde Anton en Robin in 2019 uit voor een paar concerten in zijngeliefde stad Enschede. Na het Twents Gitaar Festival te hebbenplatgespeeld, besloten zij gevolg te geven aan deze inspirerendesamenwerking.

Ditritme- en gitaarloze gypsyjazz-project is een collaboratie van tweeeigenzinnige gitaarvirtuozen die ieder op hun eigen manier eenstempel op de hedendaagse jazz hebben gedrukt. Aan de ervarencontrabassist Arnoud van den Berg de taak deze wervelwinden vancreativiteit in goede banen te leiden.Verwacht vooral geen eindeloosgepriegel over geëffende paden en laat je verrassen door dezeveelzijdige en originele artiesten, die alles op alles zetten om eenonvergetelijk concert te geven.

Eenalbum met daarop eigen werk en natuurlijk een paar onvermijdelijkepareltjes uit het Django repertoire is in de maak.. Houdt dat in degaten!

GipsyjazzlegendeRobin Nolan toert al meer dan een kwart eeuw met zijn trio de wereldover. Over Robins eigenzinnige gitaarvertolkingen van DjangoReinhardt's muziek staken grootheden als George Harrison, WillieNelson en Bill Wyman hun bewondering nooit onder stoelen of banken.

BoyEdgar prijswinnaar Anton Goudsmit houdt zich bezig met zo'n beetjealles wat met jazz te maken heeft. Of hij nu in het café op dehoek,het Concertgebouw, het Bimhuis of in Paradiso speelt, hij isaltijd inventief en verbaast elk publiek met zijn originele invallenen vermakelijke spel.

Arnoudvan den Berg maakt vanaf 2007 deel uit van het Robin Nolan Trio enspeelt regelmatig met andere grootheden uit de gipsyjazz, zoals metJimmy en Stochelo Rosenberg. Een ware rots in de onstuimige brandingvan de Manouche.