Anton Goudsmit's Ton petit+ @ BIMhuis A'dam

Date
Friday 17 February 2023 20:30 - 22:00
Location
Bimhuis, Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam, Netherlands

Description

 https://www.bimhuis.nl/agenda/anton-goudsmits-ton-petit-4/ 

 Anton Goudsmit's Ton Petit + 

 “Allesbehalve saai” – De Amsterdamse gitarist Anton Goudsmit is een wervelwind van creativiteit, in staat de luisteraar te fascineren met zijn verbluffende gitaarspel en levendige persoonlijkheid.Elk concert is een ware happening voor het publiek, zijn collega’s en soms ook voor hemzelf. 

Een paar jaar geleden kwam mede dankzij het SENA muziekproductiefonds Anton Goudsmit’s Ton Petit tot stand. Ton Petit is de titel van het in 2021 bij Dox Records uitgekomen album dat Goudsmit in 2020 maakte met bassist Sean Fasciani en drummer Tim Hennekes. Voor de live optredens werd dit trio versterkt met rietblazer Mete Erker en trombonist/lapsteelgitarist Joost Buis. Et voilá, Ton petit + was geboren! 
 De concerten bleken een schot in de roos en boden ideeën zat om opnieuw de studio in te duiken en weer te gaan touren. De eigenzinnige composities van Goudsmit zitten vol subtiele verrassingen en vergen dan ook alles van de band om op het scherpst van de snede te musiceren. 
 Saxofonist Mete Erker duikt met hart en ziel in de muziek met zijn lyrische en intuïtieve spel. Mete is een meester in samenspelen maar weet altijd de ruimte te vinden om zijn bevlogen improvisaties tot bloei te laten komen ..  
Trombonist en lapsteel gitarist Joost buis weet als geen ander de muziek up te graden met zijn vindingrijke en vrije spel. Hij heeft koffers vol met ideeën uit zijn eigen Buisonics fabriek en vond inspiratie bij zijn helden, Duke Ellington, Herbie Nichols en the Beach boys .. 
De Amerikaanse topbassist Sean faciani speelt Anton’s muziek met zo n gemak en souplesse dat het lijkt alsof hij dat al decennia doet. Hij heeft gestudeerd aan het Berklee College of Music in Boston en duikt overal op in groepen rond musici als Mola Sylla, Omar Ka, Reinier Baas en Lage Lund. 
 De tomeloze energie en fabelachtige techniek van Tim hennekes zorgen er voor dat alles ook nog éens geweldig klinkt. Geen idee is hem te gek en hij kan dan ook echt alles spelen dat in hem opkomt. De rijzende ster van dit grote talent zal u niet zijn ontgaan.. 


Anton Goudsmit’s Ton petit, ALBUM 
https://open.spotify.com/album/74Qsq5BAfJRP30V0eLIbmW?si=3goFHUF4Q4aNPXZP7ywszQ 
Anton Goudsmit’s Ton petit + Première BIMhuis 27 2 2020 
https://www.youtube.com/watch?v=gSw39O0lre4&list=PLFV5W5kI81eFZzSEkMEWvt7en98EZy KcV