Anton Goudsmit

Esther van Hees @ NRC Lezersdag 'Leve de Vlaamse Literatuur'

Date
Tuesday 09 October 2018 20:00 - 22:00
Location
Stadsgehoorzaal Leiden, Breestraat, Leiden, Netherlands

Description

https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/voorstellingen

De Vlaamse zangeres Esther van Hees heeft meerdere kanten: er is Esther van Hees – jazz-zangeres en Esther Von Haze – pop zangeres.
Maar in alle gevallen blijft Esther dichtbij zichzelf als ze zingt: intiem, integer, soms kwetsbaar. Ze heeft een lichte, zuivere stem en overtuigt met haar persoonlijke en ontspannen interpretaties.
Van Hees voorziet haar fijnzinnige jazz soms van wat popelementen, ze maakt muziek op het raakvlak van jazz- en singer-songwriter-tradities.
Voor jazz is het soms wat te pop en voor pop dan weer wat te jazz. Maar wat doet dat ertoe, als de songs gewoon mooi zijn?

Ondanks hun gemeenschappelijk taal hebben Nederland en Vlaanderen een geheel eigen literaire traditie. Gelukkig maar, want ze vullen elkaar aan, beïnvloeden elkaar, concurreren en bewonderen elkaar. Op deze avond van NRC vieren we de Vlaamse literatuur. Met schrijvers Tom Lanoye, Saskia de Coster en Jeroen Olyslaegers. Met NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch en hoogleraar literatuurwetenschap Geert Buelens.

Samen bespreken we de beste Vlaamse boeken en hebben we het over de stand van de Vlaamse literatuur. Het geheel wordt omlijst met muziek van Esther von Haze. De presentatie is in handen van Michel Krielaars (Chef NRC Boeken) en Joyce Roodnat (Cultureel commentator NRC).