Anton Goudsmit

Montis, Goudsmit & Directie @ Goois Jazz Festival

Date
Saturday 23 March 2019 23:00 - Sunday 24 March 2019 0:00
Location
Spant!, Doctor Abraham Kuyperlaan 3, 1402 SB Bussum, Netherlands

Description


https://www.gooisjazzfestival.nlhttps://www.montisgoudsmitdirectie.com

Voorafgaand aan een spetterende set vindt er een openbare masterclass plaats..
De thema's grooven en samenspelen zullen centraal staan.


Swingende- en dansbare Soul Jazz is een grote voorliefde die de heren Montis Goudsmit & Directie delen. Hammondbeest Frank Montis begrijpt deze muziek als geen ander en komt op sessies regelmatig de heren Goudsmit & Directie tegen. Een absolute killer combi zo bleek dus tijd om vaker het podium te bestijgen.

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton zich de perfecte gitarist voor deze formatie en dat verbaast eigenlijk niemand. Cyril Directie stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis is geen onbekende in de Nederlandse Soul & Jazz scene. Met zijn eigen band DelMontis toert hij regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. Anton Goudsmit behoeft nauwelijks introductie. Decennia lang bestormde hij energiek en inventief (inter)nationale podia en Jazzfestivals. In 2010 won Anton de Boy Edgar prijs. Drummer Cyril Directie is vooral bekend vanwege zijn spel bij o.a. de Dulfers, Kane, Total Touch, The Postmen en vele andere succesvolle acts..