Anton Goudsmit

Jan Akkerman's KNIGHT of the GUITAR @ BOLWERK Sneek

Date
Saturday 23 February 2019 20:30 - 23:00
Location
Poppodium Bolwerk, Kerkgracht 8, 8601 EC Sneek, Netherlands

Description


https://hetbolwerk.nlhttps://www.janakkerman.com

Na het succes van vorig jaar krijgt ‘Knight of the Guitar’ een vervolg! Vijf topgitaristen hebben de krachten gebundeld: Jan Akkerman, Anton Goudsmit, John Hayes (Mother's Finest), Ruben Hoeke en Leif de Leeuw. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook geregeld over muzikale grenzen heen. De gitaarhelden worden ondersteund door de vaste band van Jan Akkerman. Op de planken verder de vocalisten Brown Hill en Laurie Akkerman.Bedenker van ‘Knight of the Guitar’ Jan Akkerman wil er graag een traditie van gaan maken om op en rond zijn verjaardag (24 december) een muzikaal event te organiseren. Deze editie met een aantal gitaarcollega’s. Verwacht gearriveerde grootheden naast aanstormende talent, bluesgiganten naast subtiele fingerpickers, soul- en jazzfreaks tegenover rockbeulen: alles wat er mogelijkerwijs uit een gitaar gehaald kan worden, zal te horen zijn.
Anton Goudsmit is al jaren buitengewoon actief als jazzmusicus in binnen en buitenland. In 2010 werd Goudsmit de Boy Edgar prijs toegekend en in datzelfde jaar ontving hij een Duiveltje voor beste Nederlandse popgitarist.
Gitarist John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. De band scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Baby Love’. Als lid van Mother’s Finest heeft John Hayes nieuwe alternatieve wegen bewandeld om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Naast Mothers Finest heeft Hayes ook met Sting, Vinx, Sheryl Crow, Jackyl, The Beastie Boys en Herman Brood And His Wild Romance opgetreden.
Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hij werkte samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en werd zelfs gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor. Hoeke is vrijwel continu on the road en daar komt voorlopig geen eind aan.
Leif de Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als beste bluesrockgitarist van de Benelux, beste band van Europa en gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum Leelah uit. Nestor Jan
Akkerman tot slot behoeft niet al te veel introductie: zijn rijke carrière maakt hem tot een springlevend monument van de Nederpop.