Anton Goudsmit

Nolan, Goudsmit & van den Berg's GipsyJazz Project @ Kunst a. d. Dijk Kortenhoef

Date
Thursday 07 January 2021 20:15 - 22:15
Location
Het Oude Kerkje Kortenhoefsedijk 168 1241 LZ Kortenhoef

Description

https://www.kunstaandedijk.nl/programma/  

http://robinnolanmusic.com/about-robin-nolan/

Hetis alweer ruim een decenium geleden dat Anton Goudsmit als gastspelermeedeed met een Nederlandse concertreeks van het Robin Nolan Trio(waaronder het Bimhuis en het Haarlem Jazz Festival).

BassistArnoud van den Berg vond tien jaar stilte lang genoeg duren ennodigde Anton en Robin in 2019 uit voor een paar concerten in zijngeliefde stad Enschede. Na het Twents Gitaar Festival en deroemruchte jazzclub de Tor te hebben platgespeeld, besloten dezemusici een gevolg te geven aan deze inspirerende samenwerking.

Ditritmegitaarloze gypsyjazz-project is een collaboratie van tweeeigenzinnige gitaarvirtuozen die ieder op hun eigen manier eenstempel op de hedendaagse jazz hebben gedrukt.

Aande ervaren contrabassist en rots in de branding Arnoud van den Bergde taak deze wervelwinden van creativiteit in goede banen te leiden.

Verwachtvooral geen eindeloos gefiets over geëffende paden maar laat jeverrassen door deze veelzijdige en originele artiesten, die alles opalles zetten om een onvergetelijk concert te geven.

Eenalbum met daarop eigen werk en natuurlijk een paar onvermijdelijkepareltjes uit het Django repertoir is in de maak.. Houdt dat in degaten!

Gypsyjazzlegende Robin Nolan toert al meer dan een kwart eeuw met zijn trio dewereld over. Over Robins eigenzinnige gitaarvertolkingen van DjangoReinhardts muziek staken grootheden als George Harrison, WillieNelson en Bill Wyman hun bewondering nooit onder stoelen of banken.

BoyEdgar prijswinaar Anton Goudsmit houdt zich bezig met zo'n beetjealles wat met jazz te maken heeft. Of hij nu in het café op de hoek,het Concertgebouw, het Bimhuis of in Paradiso speelt, hij is altijdinventief en verbaast elk publiek met zijn originele invallen enexpressiviteit.

Arnoud van den Berg maakt vanaf 2007 deel uit van het Robin NolanTrio en speelt regelmatig met andere grootheden uit de gypsyjazz,zoals Jimmy en Stochelo Rosenberg.