Event

Title:
Estafest! Van vliet, Goudsmit, Erker & van Geel @ Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Calendar:
gitarist@antongoudsmit.nl
Date:
18-08-2017 9:30 pm - 10:15 pm
Author:
Anton Goudsmit
Capacity:
Unlimited
Attendees:
Copy To:

Description

ESTAFEST

Vier van de meest eigenzinnige improvisatoren die op dit moment in Nederland rondlopen vinden elkaar in het turbulente ESTAFEST.

Gitarist Anton Goudsmit (Boy Edgar winnaar 2010), violist en cajonspeler Oene van Geel (Boy Edgar winnaar 2013), saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet (Boy Edgar winnaar 2014) spelen in ongebruikelijke kamermuziekbezetting. Met hun waanzinnige composities veroorzaken ze ontroering, verwarring en beweging bij iedereen die de band ooit zag en hoorde.

In 2012 bracht het viertal hun eerste album uit, een live opname genaamd Estafest Live!; een uitgebreide succesvolle tournee volgde.In 2013 dook de band de studio in voor Eno Supo, dat in 2014 uitkwam en de band meteen een Edisonnominatie opleverde.Na een showcase op de internationale jazzbeurs Jazzahead, volgden de eerste buitenlandse concerten, o.a. op het London Jazz Festival. En het viertal werd ook opgemerkt door het prestigieuze label BMC records, uit Budapest.Daar nam ESTAFEST onlangs hun derde plaat op, getiteld Bayachrimae, welke medio januari 2017 uitkomt. Op dit nieuwe album bewijzen ze wederom dat deze combinatie muziek oplevert waar de noodzaak vanaf spat!

Comments

No events found

next event

Check me out on Youtube.

youtube-anton goudsmit

Take a look...